POIŠČI KRIŽARJENJE

ZADNJA NOVICA

MSC Winter Wonders: Izjemna križarjenja s posebnimi ponudbami!
(14.05.2024)

Ne glede na to ali se boste to zimo odpravili na vroče Karibe ali po pravljični severni Evropi, boste lahko uživali v ugodni ponudbi križarjenj.

Več Arhiv novic

arhiv Anketa

rezultati

Koristni nasveti in informacije o križarjenjih

Tudi če niste še nikoli stopili na ladjo ali pa vas kapitan pozna že po imenu, tukaj boste dobili vse informacije, ki ste jih želeli vedeti o križarjenjih.

KrižarjenjeZakaj križarjenje?
Enostavno, ker so to najboljše počitnice, kjer se najde nekaj za vsakega in vsak okus.
Kot prvo, današnje ladje za križarjenja so izredno moderne in inovativne ter ponujajo aktivnosti, ki jih lahko najdete le v najboljših turističnih centrih na kopnem. Poleg bazenov, plezalnih sten, športnih igrišč, drsališč in celo vala za surfanje, ki so vam na voljo na modernih ladjah, vas potujoči hoteli popeljejo do nekaterih najlepših destinacij na svetu. Da o vrhunski prehrani, ki je kot razširjeni polni penzion vključena v ceno, sploh ne govorimo. V enem tednu boste obiskali 5 ali 6 različnih krajev in to na zelo enostaven način – brez vsakodnevnega pakiranja in napornega potovanja. Vse to po resnično ugodnih cenah. Križarjenje je, kot da bi šli na več počitnic naenkrat. Tega enostavno ne morete doživeti nikjer drugje kot na križarjenju! Oglejte si naša last minute križarjenja, posebne ponudbe in skupinska križarjenja.


Križarjenje - BarcelonaKam lahko gremo?
Križarjenja so danes na voljo praktično po celem svetu. Obiščete lahko več kot 300 krajev v nekaterih najlepših delih sveta. Od surove lepote Aljaske in Kanade do očarljivih evropskih mest in modernega Bližnjega vzhoda. Čakajo vas bogata pokrajina Mehike, igrivi Karibi, Panamski kanal, Bermudski otoki in Bahami. Lahko izbirate tudi med Havaji, Avstralijo, Novo Zelandijo, Azijo in Južno Ameriko. Izberite vašo sanjsko destinacijo in se pripravite na avanturo. 
Preiščite naš iskalnik po destinacijah, terminih in ladjah ter si izberite, kar vas navdušuje. Pokličite nas in našli bomo vaše sanjsko križarjenje po zelo ugodnih cenah.


Križarjenje - plezalna stenaKako je na križarjenju?
Vaš dan je lahko poln aktivnosti od jutra do večera, lahko pa cel dan poležavate. Izbira je vaša. Preizkusite se na plezalni steni in umetnem valu za surfanje, nakupujte ali se sončite, odigrajte igro minigolfa ali košarke, pridružite se vašim otrokom na družinskih karaokah, izpopolnite znanje kuhanja specialitet ali kakšno drugo spretnost na eni izmed poučnih delavnic ali pa se pustite razvajati v wellness centru. Preglejte dnevno dostavljen ladijski časopis in se odločite, česa se boste udeležili, kajti aktivnosti je veliko preveč, da bi lahko poskusili vse. Poleg tega prihranite vsak dan nekaj energije za ogled čudovitih destinacij.


Križarjenje - potnikiKdo gre na križarjenje?
Enostavno povedano, križarjenja so za vsakogar. Za družine, pare, družinska srečanja ter poslovna srečanja in kongrese.
Od bolj mirnih do najbolj divjih, številne aktivnosti za vsakega raziskovalca. Otroci so še posebno navdušeni nad križarjenji, saj so na ladjah čudoviti otroški klubi in programi, v katerih se cele počitnice zabavajo, učijo in igrajo. Otroški programi so namenjeni petim različnim starostnim skupinam, tako da uživajo prav vsi, najmlajši v risanju in raznih igricah, starejši v video igrah in odkrivanju zakladov ter najstniki v posebnih diskotekah za najstnike.
Medtem se odrasli razvajajo v wellness centrih, trenirajo v fitnesu, se udeležijo tečaja joge ali boksa, nakupujejo in se zabavajo v igralnici. Več restavracij na ladji pa poskrbi za vsakega gosta, od nezahtevnih pa do pravih gurmanov. Ob vključenem polnem penzionu si boste privoščili marsikatero specialiteto in se marsikdaj pregrešili ob rajskih slaščicah. Kar si zaželite, to na ladji dobite!


Križarjenje - spust po vrviKaj lahko počnemo v pristaniščih?
Skoraj vsak dan se boste prebudili v novem kraju. Na ladji vam bodo za vsako pristanišče pripravili in ponudili veliko fakultativnih izletov. Pri tako pestrem izboru izletov boste zagotovo našli nekaj zase. Na voljo so bolj umirjeni izleti, kot so razni sprehodi skozi mesto, ogledi muzejev in glavnih znamenitosti ter panoramske vožnje z avtobusom do bolj adrenalinskih, kot so izposoja koles, avtomobilov, štirikolesnikov, vodnih skuterjev, adrenalinskega spuščanja po žici, potapljanja, jadranja, lovljenja barakud, vožnje z gliserji, preletov s helikopterjem itd. Poskusite lokalne specialitete in začutite utrip kulturnega dogajanja. Vsekakor se lahko v vsakem pristanišču odpravite na raziskovanje tudi v lastni režiji, se spoznate z lokalnimi ljudmi in nakupite spominke v turistično manj obleganih trgovinah. Včasih so cene nekaterih ladijskih izletov nekoliko višje, zato nam dovolite, da vam svetujemo, za kateri ladijski izlet se je vredno odločiti ter kje in kako si lahko sami ogledate nekatere destinacije ter tako ob čudovitem doživetju še prihranite. V vsakem primeru bo po križarjenju marsikdo zavidal vašemu potovalnemu fotoalbumu. Oglejte si naša last minute križarjenja, posebne ponudbe in skupinska križarjenja.


Križarjenje - kabina z balkonomKako izgleda soba/kabina?
Torej v pomorskem izrazoslovju se ponavadi uporablja beseda kabina, čeprav gre v bistvu za hotelsko sobo, ki je običajno zelo udobna in je odlično počivališče po celodnevnih avanturah na ladji in na kopnem. Kabine se nekoliko razlikujejo od ladje do ladje in po kategorijah, tako po velikosti kot opremi, saj imajo nekatere luksuzne kabine oziroma apartmaji kar svoja klavir in masažno kad, medtem ko je v večini kabin standardna oprema s tušem in wc, televizijo, radiem, minibarom in sefom. Osnovna delitev kabin je na notranje, zunanje z oknom, zunanje z balkonom in apartmaje z balkonom. Običajno so kabine dvoposteljne z možnostjo še dveh ležišč, ki se odpirata iz stene, a sta kljub temu enako udobni in standardnih velikosti, čeprav na njih večinoma spijo otroci. Na ladjah so na voljo kabine, primerne za vsak žep in vsakršen tip gosta.


Križarjenje - druženjeKaj naj vzamemo s seboj?
Na ladji se boste počutili najbolj udobno v športnih in »casual« oblačilih. Priporočamo vam vsakodnevna oblačila (majice, polo majice, jope, jeans, kratke hlače) in kopalke za aktivnosti na ladji in na kopnem. Za aktivnosti na palubi je najbolj primerna športna obutev z nizko peto, za izlete pa priporočamo udobno pohodno obutev. Na križarjenju boste, če boste želeli, deležni tudi nekaj formalnih večerov, kjer priporočamo primerno večerno toaleto (ženski kostumi ali obleke, moške obleke in kravate). Če želite, lahko za takšen večer na nekaterih ladjah celo najamete smoking.
Brisač ni treba prinesti s seboj, saj so vam na voljo tako tiste v kabini in ob bazenu kot tudi velike brisače za plažo, vsekakor pa ne pozabite fotoaparata ali kamere ter po možnosti daljnogleda, tako da ne boste ničesar zamudili. Seveda ne bo odveč tudi kakšno pokrivalo in zaščita proti soncu ter kakšen manjši dežnik v primeru dežja.
Pred vsakim križarjenjem vam pripravimo tudi podrobne informacije z nasveti in napotki za konkretno križarjenje.


Križarjenje - morje in družinaKaj je na voljo za otroke in najstnike?
Ladje ponujajo veliko aktivnosti za otroke vseh starosti. Programi so zasnovani tako, da se s pomočjo usposobljenih animatorjev otroci skozi igro tudi učijo in razvijajo. Najstniki bodo odkrili čisto nov svet križarjenj, ki je na voljo samo njim. Plesanje do dveh zjutraj v posebni diskoteki za najstnike in druženje z vrstniki v posebnem salonu za najstnike. Otroci starosti od 3 do 11 let bodo navdušeni nad aktivnostmi, ki jih čakajo, od gledališča, gradnje peščenih trdnjav do iskanja zaklada. Na voljo je tudi poseben program za starše z otroci med 6 in 36 meseci starosti. Najmlajši bodo navdušeni nad glasbenim programom, nalogami za fizični razvoj in ostalimi igrami.


Križarjenje - ljudjeKaj je na voljo za večje skupine?
Bodisi gre za družinsko srečanje, skupino popotnikov na počitnicah ali poslovno srečanje, ladje so idealna izbira za druženje, boljše spoznavanje in povezovanje, zabavo in sprostitev.
Čar morja in neskončne možnosti modernih ladij bodo ustvarili večne spomine. Oglejte si naša last minute križarjenja, posebne ponudbe in skupinska križarjenja.


Križarjenje - aktivnostiKakšne aktivnosti so na voljo na ladji?
Vse! Lahko se sprostite in regenerirate v vrhunskih wellness centrih, telovadite v bogato opremljenih fitnes centrih, nakupujete v duty free trgovinah, nekje celo drsate na ladijskem drsališču ali deskate na umetnem valu. Lahko si vsako jutro privoščite tek na posebni stezi za jogging, se osvežite v bazenu, uživate v jacuzziju in savni, se udeležite raznih družabnih iger ob bazenu ali športnih turnirjev, obiščete igralnico, poskušate vina, se udeležite dražbe umetnin, uživate v večernih Las Vegas in broadwayskih predstavah, si ogledate film na zunanjem velikem ekranu ter se zabavate dolgo v noč v številnih barih, salonih in diskotekah z glasbo v živo. Opozarjamo, da si ob vsem tem ne pozabite ogledati prekrasnih krajev, kjer se boste vsak dan ustavljali.


Križarjenje - mrežaKaj je vključeno v ceno?
V ceno križarjenja so vključeni vsa zabava in animacija, razširjeni polni penzion (skoraj 24 ur na dan v klasičnih ter samopostrežnih restavracijah in 24-urna postrežba v kabino), namestitev v kabini izbrane kategorije, športne aktivnosti, fitnes, bazeni, jacuzzi, savna (ne na vseh ladjah), vstop v igralnico (casino) in diskoteko ter večerne predstave v gledališču, otroški programi in animacija. Nekatere brezalkoholne pijače so tudi že vključene v ceno. To so ponavadi voda, limonada, ledeni čaj, kava itd. Pijače iz barov pa se plačajo dodatno. Za minimalno doplačilo so na ladji na voljo tudi posebne specializirane restavracije. Ravno tako pa so ob doplačilu na voljo dobro založene duty-free trgovine in fakultativni izleti.


Križarjenje - večerjaKakšne možnosti prehrane so na voljo na ladji?
Na ladji se ponuja toliko različnih jedi in specialitet v različnih restavracijah in salonih, da ne boste vedeli, kje se jih lotiti. Pri večerji so na voljo bogati menuji z vrhunsko pripravljeno in postreženo hrano, vključno z juhami, več predjedmi, glavno jedjo in sladico. Bogata izbira mesnih, ribjih, zelenjavnih in vegetarijanskih jedi bo zadovoljila vsak okus. Lahko pa vam pripravijo tudi posebno dietno hrano, kosher menuje in menuje za otroke.
Če ste za bolj sproščeno večerjo, pa si lahko postrežete v bogato založeni samopostrežni restavraciji, kjer vam bosta na voljo tudi zajtrk in kosilo. Da pa ob vseh aktivnostih ne bi zmanjkalo energije, vas bodo presenetili še s popoldanskimi prigrizki in sladicami ter polnočnim bifejem.
Če boste želeli, se boste lahko enkrat v tednu udeležili tudi tradicionalne gala kapitanove večerje.
Če si boste kljub bogati izbiri zaželeli izključno italijansko ali mediteransko pojedino ali sočne zrezke z žara, in to v bolj intimnem okolju, si lahko ob majhnem doplačilu rezervirate mizo za dva v eni od specializiranih restavracij. Oglejte si naša last minute križarjenja, posebne ponudbe in skupinska križarjenja.
 

Nasveti za pripravo na križarjenje!

Če se prvič odpravljate na križarjenje, si preberite nekaj koristnih nasvetov:
• Če si želite zagotoviti prostor za udeležbo na kakšnem od fakultativnih izletov, lahko pri nekaterih ladijskih družbah le-te rezervirate vnaprej prek ladjarjevih spletnih strani. Ponavadi je večina izletov na voljo tudi še na začetku križarjenja. Vnaprejšnje rezervacije izletov priporočamo predvsem za izlete, ki so zelo omejeni s številom udeležencev (npr. prelet s helikopterjem).
• Če želite koga presenetiti ali pa si sami polepšati potovanje, si lahko ravno tako prek ladjarjevih spletnih strani naročite razna darila, kot so sveže rože, vino in šampanjec.
• Ko se vaša prtljaga znajde v istem prostoru med tisoč podobnimi kovčki, jo boste težko prepoznali, zato svetujemo, da na svojo prtljago nalepite živobarvno nalepko ali pa pripnete kakšnen živahen trak.
• Pri pakiranju imejte v mislih, da boste večino časa preživeli v lahkih športnih oblačilih in kopalkah ter da vam bodo zelo prav prišli natikači in udobni pohodni čevlji oziroma športni copati. Za križarjenja po severu Evrope, Aljaski in skrajnem jugu Amerike pa svetujemo, da vzamete s seboj tudi kakšna toplejša oblačila in jakne v primeru hladnejšega vremena in dežja. Ob formalnih večerjah (pri enotedenskem križarjenju 1 do 2 takšni večerji) svetujemo, da imate s seboj bolj elegantna oblačila (ženski kostimi in obleke, moške obleke in kravate). Ob ostalih večerih so ljudje na križarjenjih ponavadi oblečeni vsakodnevno sproščeno. Če želite kakšno stvar večkrat obleči, je ob manjšem doplačilu na ladji na voljo tudi storitev pralnice in likalnice.
• Celotni čas potovanja, tako na avtobusu, letališčih in v pristanišču, imejte potovalne in osebne dokumente vedno s seboj v ročni prtljagi.
• Če želite rezervirati kakšen poseben tretma v wellness centru ali kakšen poseben izlet, svetujemo, da to storite že takoj na začetku križarjenja, kajti možno je, da se mesta za takšne storitve hitro zapolnijo.
• Na ladjo se ponavadi vkrcate nekaj ur pred odhodom, zato vas bo že takrat čakalo bogato in osvežilno samopostrežno kosilo.
• Že v prvih dneh križarjenja se lahko udeležite predavanj, kjer vam bodo podali veliko informacij o destinacijah, ki jih boste obiskali, o tem, kaj lahko tam počnete, katere so glavne znamenitosti, kje lahko najbolje nakupujete itd.
• Ob obisku novih krajev imejte v mislih, da ste ob obisku posvečenih templjev, cerkev itd. primerno oblečeni (pokrita ramena in kolena; odvisno od lokalne kulture).
 

To je lahko vaš dan na križarjenju:

Zjutraj
Križarjenje - zajtrk
9.15
- Dobro jutro! Avantura se začenja. Za tiste, ki ste vstali bolj zgodaj, sta bila jutranja kavica in zajtrk na voljo že od 7.00 naprej. Prelistajte ladijski dnevni program, ki ste ga prejeli zvečer v kabino, in se odločite, kako boste preživeli dan.

9.30
- Čudovit začetek dneva s kapučinom in slastnim zajtrkom. Izberite med sveže narejeno omleto, palačinkami, vafli, jogurti, salamami, siri, sveže narezanim sadjem in še veliko več. Idealen začetek dneva!

10.00
- Prebudite se ob hoji ali teku na jogging stezi in uživajte v edinstvenem pogledu in vonju morja. Lahko pa se odpravite na razvajanje v wellness center ali potelovadite v fitnesu, kjer se lahko pridružite tudi skupinski aerobiki, jogi ali pilatesu.

12.00
- Uživajte v sproščenem kosilu na odprtem ob bazenu ali pa se pustite postreči v klasični restavraciji.

12.45
- Po kosilu si privoščite vašo priljubljeno pijačo ali koktajl kar ob bazenu ali v enem izmed barov. Prijazno osebje bo ustreglo vsaki vaši želji. 

Popoldne
Križarjenje - popoldanske aktivnosti - plezalna stena
13.30
- Se želite vrniti domov z nekaj barve? Kaj je lepšega od sončenja ob bazenu z osvežilno pijačo v roki. Mogoče pa si želite pridobiti nove spretnosti ali razširiti svoje znanje – udeležite se kakšne delavnice italijanskega jezika, kuhanja ali pa zanimivega zvijanja prtičkov.

15.00
- Udeležite se kakšne športne aktivnosti ali pa se sedaj odpravite na masažo v wellnes center. Lahko se ustavite tudi v internet cafeju in pošljete domov elektronsko razglednico ter se s svojim prenosnikom priklopite na brezžični internet in tako ostanete v stiku z dogajanjem doma.

17.00
- V bogato založenih duty free trgovinah si privoščite spominek ali pa obdarite vaše najdražje, ki so z vami ali vas čakajo doma. 

Zvečer
Križarjenje - večerna predstava
19.00
- Po aktivno preživetem dnevu se vam bo prilegla vrhunska večerja. Vaši čuti bodo znova oživeli ob bogati izbiri mednarodnih specialitet. Privoščite si sočen zrezek z žara, testenine z lososom ali pa kakšno od vegetarijanskih jedi.

21.00
- Bodisi po večerji v krogu širše družbe ali po romantični večerji v dvoje, čas je, da se sprostite, in zagotovo vas bo prevzela vrhunska glasbena in plesna predstava v gledališču. Po vrhunski predstavi pa lahko nadaljujete z zabavo v številnih barih in salonih z glasbo v živo. Glasba za vse okuse, latino, rock in pop, lahko pa jo ustvarjate tudi sami na večerih karaok.

23.00
- Večer se je sedaj že dobro razživel in čas je, da poskusite svojo srečo v igralnici ali pa se odpravite na plesišče v diskoklub.

2.30
- Za nekatere je ta ura že čas za počitek, drugi pa bodo nadaljevali z zabavo v diskoteki. A ne pozabite jutri, pardon, danes, je že nov dan avantur in že zjutraj nova destinacija pričakuje vaš obisk!
 

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.