POIŠČI KRIŽARJENJE

ZADNJA NOVICA

Sporočilo našim cenjenim potnicam in spoštovanim potnikom
(17.03.2020)

Vsi skupaj smo se znašli v času, polnem izzivov. V tem trenutku je ključno, da ohranimo svoje zdravje in zdravje vseh okoli nas. Zato - #ostanimodoma.

Tega se držimo tudi sami, zato bo naša poslovalnica v skladu z državnim odlokom do nadaljnjega zaprta za obiskovalce. Še vedno pa smo vam sodelavci agencije Svet križarjenj iz zavetja naših domov na voljo prek elektronske pošte in telefona, v prilagojenem delovnem času - od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00 uro ter 24 ur na dan za nujne primere in potnike, ki so še na poti.

Več Arhiv novic

arhiv Anketa

rezultati
« nazaj

Zdravje potnikov je prioriteta ladjarjev | Koronavirus - informacije in priporočila
(28.02.2020)

Zdravje potnikov je prioriteta ladjarjev | Koronavirus - informacije in priporočila

Spoštovani popotnik,

zaradi širitve virusa imenovanega Koronavirus oz. Novel Coronavirus (COVID-19), vam želimo predati nekoliko več informacij in priporočil ladijskih družb. Po izbruhu na Kitajskem se je virus razširil tudi v Evropo, kjer je trenutno največ okuženih v Italiji.

Pristojni, vključno s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO), budno spremljajo dogajanje, sprejeti pa so bili številni ukrepi za zajezitev širjenja okužb z virusom, ki po doslej znanih informacijah najbolj prizadene ljudi s predhodnimi zdravstvenimi težavami.

Ladjarji z oblastmi ter pristojnimi mednarodnimi in lokalnimi organizacijami dosledno sodelujejo in sledijo njihovim navodilom in smernicam.

Poudariti velja, da je industrija križarjenj ena najbolje opremljenih in izkušenih na področju varovanja zdravja. Ladijske družbe (MSC Cruises, Costa Cruises, Royal Caribbean International, NCL in drugi) so zato takoj po izbruhu začele sprejemati in izvajati dodatne previdnostne ukrepe za zdravje in dobro počutje svojih gostov, članov posadke ter pogodbenikov na vseh ladjah svetovne flote. Ladijske družbe so tako dodatno pogojile vstop na ladje, ki je strogo prepovedan za vse potnike in njihove družinske člane, kakor tudi za osebe, ki so bile v neposrednem stiku z njimi.

Na ladjah se izvajajo sanitarni protokoli, poudarek je na dodatnem preverjanju zdravstvenega stanja potnikov, na razkuževanju kritičnih točk in rok, intenzivnejših postopkih čiščenja in razkuževanja ladij, filtracije zraka …

V primeru sumov na okužbo, protokol seveda vključuje strokovno zdravljenje, zahteva pa tudi karanteno za ostale potnike ter umik v izolacijo za potnike in člane posadke, ki so bili z domnevno obolelo osebo največ v stiku.

Večina ladijskih družb pred vkrcanjem (tudi med postanki) pregleduje potnike in posadko s termično kamero, ki meri povišano telesno temperaturo. Osebam, ki kažejo znake vročine, mrzlice, kašlja ali oteženega dihanja, lahko zavrnejo vstop na ladjo.

Prav tako so omejili oziroma prepovedali vstop na ladje vsem potnikom - ne glede na narodnost, ki so v zadnjih tednih (14-30 dni pred vkrcanjem) potovali v/iz/skozi celinsko Kitajsko, Hong Kong, Macao in Italijo*, četudi so se gibali samo na letališčih.
*Za več informacij nas prosimo kontaktirajte.

V okviru ladjarjevih fakultativnih izletov so trenutno odpovedani vsi izleti na območja karantene. Prevoz iz Slovenije do pristanišč Genova in Savona zaenkrat poteka kot običajno, možne so le občasne policijske kontrole.

Določena križarjenja, ki so imela odhode ali postanke na Kitajskem so bila odpovedana oziroma so bili programi križarjenj spremenjeni.

Ladjarji poudarjajo, da je skrb za zdravje in varnost potnikov absolutna prioriteta. Varnostni ukrepi se zato izvajajo na maksimalni stopnji.

Zaradi številnih, ne nujno tudi točnih, informacij v različnih medijih, generalni sekretar Združenja turističnih agencij Slovenije (ZTAS) Mišo Mrvaljević, sodelujoč z vsemi organi Republike Slovenije, kakor tudi s tujimi predstavništvi, opozarja, da je treba situacijo realno in objektivno oceniti ter se zavedati zakonskih normativov, pravic in obveznosti. Le-te so določene s strani ladjarja in se jih obravnava popolnoma individualno.

koronavirus_infografika.png


Ekipa Sveta križarjenj

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.