POIŠČI KRIŽARJENJE

ZADNJA NOVICA

Zdravje potnikov je prioriteta ladjarjev | Koronavirus - informacije in priporočila
(06.02.2020)

Zaradi pojava novega virusa imenovanega Koronavirus oz. Novel Coronavirus (2019-nCoV), vam želimo predati nekoliko več informacij in priporočil ladijskih družb. Po izbruhu na Kitajskem se je virus razširil tudi na druge celine...

Več Arhiv novic

arhiv Anketa

rezultati
« nazaj

Zdravje potnikov je prioriteta ladjarjev | Koronavirus - informacije in priporočila
(06.02.2020)

Zdravje potnikov je prioriteta ladjarjev | Koronavirus - informacije in priporočila

Spoštovani popotnik,

zaradi pojava novega virusa imenovanega Koronavirus oz. Novel Coronavirus (2019-nCoV), vam želimo predati nekoliko več informacij in priporočil ladijskih družb. Po izbruhu na Kitajskem se je virus razširil tudi na druge celine, prve primere okužb so potrdili tudi med potniki ladij za križarjenja.

Pristojni, vključno s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO), budno spremljajo dogajanje, sprejeti pa so bili številni ukrepi za zajezitev širjenja okužb z virusom, ki po doslej znanih informacijah najbolj prizadene ljudi s predhodnimi zdravstvenimi težavami.

Ladjarji z oblastmi ter pristojnimi mednarodnimi in lokalnimi organizacijami dosledno sodelujejo in sledijo njihovim navodilom in smernicam.

Poudariti velja, da je industrija križarjenj ena najbolje opremljenih in izkušenih na področju varovanja zdravja. Ladijske družbe (MSC Cruises, Costa Cruises, Royal Caribbean International, NCL in drugi) so zato takoj po izbruhu začele sprejemati in izvajati dodatne previdnostne ukrepe za zdravje in dobro počutje svojih gostov, članov posadke ter pogodbenikov na vseh ladjah svetovne flote.

Na ladjah se tako izvajajo sanitarni protokoli, poudarek je na dodatnem preverjanju zdravstvenega stanja potnikov, na razkuževanju kritičnih točk in rok, intenzivnejših postopkih čiščenja ladij, filtracije zraka …

V primeru sumov na okužbo, protokol seveda vključuje strokovno zdravljenje, zahteva pa tudi karanteno za ostale potnike ter umik v izolacijo za potnike in člane posadke, ki so bili z domnevno obolelo osebo največ v stiku.

Nekatere ladijske družbe pred vkrcanjem pregledujejo potnike in posadko s termično kamero, ki meri povišano telesno temperaturo. Osebam, ki kažejo znake vročine, mrzlice, kašlja ali oteženega dihanja, lahko zavrnejo vstop na ladjo.

Prav tako so omejili oziroma prepovedali vstop na ladje vsem potnikom - ne glede na narodnost, ki so v zadnjih tednih (14-30 dni pred vkrcanjem) obiskali Kitajsko ali Hong Kong.

Določena križarjenja, ki so imela odhode ali postanke na Kitajskem so bila odpovedana oziroma so bili programi križarjenj spremenjeni.

Ladjarji poudarjajo, da je skrb za zdravje in varnost potnikov absolutna prioriteta. Varnostni ukrepi se zato izvajajo na maksimalni stopnji.

koronavirus_infografika.png


Ekipa Sveta križarjenj

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.