POIŠČI KRIŽARJENJE

ZADNJA NOVICA

TOP promocija ladjarja MSC: 50 % popusta za 2. potnika, 50 € varščine na osebo, 5+5 %, do 50 % popusta za zdravstvene delavce
(13.08.2020)

TOP promocija ladjarja MSC: 50 % popusta za 2. potnika, 50 € varščine na osebo za potrditev, 5+5% popusta za člane MSC Voyagers Club-a, do 50% popusta za zdravstvene delavce in odlične cene križarjenj. Izkoristite odlično ponudbo in rezervirajte svoje sanjsko križarjenje! Pohitite, nekatere promocije veljajo le do 30.09.2020!

Več Arhiv novic

arhiv Anketa

rezultati
« nazaj

Varno in sproščeno na križarjenje! Predstavljamo vam nove smernice ladijskih družb.
(25.07.2020)

Varno in sproščeno na križarjenje! Predstavljamo vam nove smernice ladijskih družb.

V času, odkar ladje ne plujejo, so bile ladijske družbe postavljene pred velik izziv. Ne le, da je celotna situacija presegla vse možne v naprej pripravljene krizne načrte, temveč se je vmes že zdelo, da se stanje ne bo nikoli popravilo.
Ko se je cel svet skorajda ustavil, pa ladijske družbe zagotovo niso počivale, temveč so iskale in preučevale rešitve kako ponovno vzpostaviti sinonim za eno najbolj sproščenih in varnih oblik potovanja, saj si želijo da njihovi potniki pri njih še vedno uživajo v brezskrbnem in doživetij polnem dopustu.


Royal Caribbean Group in Norwegian Cruise Line

Dve izredno konkurenčni ladijski družbi sta združili moči in najeli vrsto svetovno priznanih strokovnjakov, s področij javnega zdravja, nalezljivih bolezni, pomorstva, turizma in varnosti. Ekspertno skupino so pri omenjenih ladjarjih vzpostavili z namenom, da zavarujejo zdravje gostov, posadke in skupnosti, ki jih njihovi potniki obiščejo. 
mike_leavitt.jpgscott_gottlieb.jpgNa čelu skupine strokovnjakov sta nekdanji guverner Mike Leavitt in dr. Scott Gottlieb, nekdanji prvi mož ameriškega Zveznega urada za hrano in zdravila. Naloga skupine je, da pripravi priporočila za ladjarje, kako naj ti svoja plovila in ponudbo bolje pripravijo za razmere, kot jih prinaša covid-19, in kako se lahko potovanja čim prej spet varno začnejo.
Skupina strokovnjakov je že na delu, njihova priporočila pa je pričakovati do konca avgusta. Obe družbi sta napovedali, da bodo priporočila na voljo celotni industriji kot učno orodje.
znanstevniki_vsi.jpg
Prvi mož Royal Caribbean Richard D. Fain je v izjavi za javnost povedal "Ta bolezen, kot je še nismo videli, nas sili, da razvijemo stadarde varnosti in zdravja, kot jih še nismo imeli," medtem ko je prvi mož Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. Frank Del Rio dodal: "Vedno smo tekmovali v ponudbi za goste, še nikoli v varnostnih in zdravstvenih standardih. V branži križarjenj že od nekdaj veljajo strogi zdravstveni standardi, izziv, ki ga je prinesel covid-19 pa nam omogoča, da jih še izboljšamo".

V obeh družbah poudarjajo, da je zdravje potnikov absolutna prioriteta. Priporočila panela nameravajo deliti tudi z regulatorji in jih oblastem dati na razpolago, da lahko zbrano znanje uporabijo tudi v širšem kontekstu.

"Izzivi, s katerimi se spopadamo, so kompleksni, na nekaterih področjih bodo potrebne tudi zelo inovativne rešitve. Naš cilj je, da izboljšamo varnost in sestavimo načrt, kako kar najbolj zmanjšati nevarnost covida-19," pa je dodal Gottlieb.


CLIA (Cruise Line International Association)

Največje svetovno združenje ladijskih družb že od same ustanovitve, leta 1975 deluje v podporo iskanju dolgotrajnih rešitev na področju varnosti, zdravja in trajnostnega razvoja križarjenj, z namenom zagotovitve najboljše izkušnje potnikov na križarjenju. V združenje so vključene vse večje ladijske družbe, kot so MSC Cruises, Costa Cruises, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean Group, Holland America Line, Princess Cruises, Silversea, Seabourn, Carnival, Aida, Oceania, idr.

zdravnik_na_ladji.jpgTudi CLIA je bila izjemno produktivna v času pandemije koronavirusa in je od samega pojava koronavirusa, v tesnem sodelovanju z mednarodno zdravstveno organizacijo WHO, posredovala natančna navodila ladijskim družbam, da bi le-te v največji možni meri zaščitile svoje goste. Tako so ladijske družbe, glede na priporočila združenja, prenehala s plutjem zaradi zaščite potnikov pred širjenjem koronavirusa in se tudi danes ravnajo glede na njihova priporočila.

costa_gledalisce_distanca.jpgLadijske družbe v času, ko ladje ne plujejo, testirajo nove ideje in koncepte, s katerimi bi še dodatno izboljšali že tako stroge protokole in predpise za varovanja javnega zdravja. Tukaj velja omeniti že uveljavljeno dolgoletno sodelovanje s CDC - Centers for Disease Control and Prevention (Centri za nadzor in preprečevanje bolezni) in VSP - Vessel Sanitation Program (Program higienskih standardov na ladji), ki zagotavljajo, da ladje dosegajo izredno stroge higienske normative. V okviru tega programa se izobražuje tudi osebje, ki je zavezano k temu, da strogo sledi vsem predpisom.

In kakšne so nove smernice?

Večina ladijskih družb ob vsakem vkrcanju na ladjo, preverja temperature vseh potnikov na ladji, uvaja skoraj celotno digitalizacijo, s čemer se zmanjša direktna interakcija med zaposlenimi in gosti, poostrujejo se higienski standardi, uvaja se varnostna oprema za zaposlene in urejajo se kapacitete, ki bodo zagotavljale predpisano minimalno varnostno razdaljo med potniki.

Nekaj smernic in novosti je že na voljo, še več pa jih sledi v prihodnjih dneh, tednih, mesecih. Priporočamo, da si ogledate dokumenta ladjarja MSC in Costa.

undefined MSC Cruises                     
undefined Costa Cruises

 

Odgovor združenja CLIA na vprašanje, če si bo industrija križarjenj lahko po vsem opomogla:

Cel svet se trenutno sooča z razmerami, ki so po obsegu brez primere. Svetovna industrija križarjenj podpira 1,17 milijona služb po celem svetu. V to številko so vključeni tudi turistični agenti, dobavitelji in storitveni ponudniki na vseh področjih. A z vsakim dnem, ko ladje ne plujejo, ostane brez službe približno tisoč ljudi.
Ampak še vedno obstajajo ljudje, ki naravnost obožujejo križarjenja in prav to je tisto, kar naredi križarjenja tako "odporna" na različne izzive. Pri združenju so trdno prepričani, da se bodo ljudje vrnili na ladje, ko bo pravi čas za to, enako kot se vračajo v restavracije, bare, kinodvorane, gledališča, ipd. Kljub trenutnim izzivom, se bo segment križarjenj po koncu te krize vrnil še močnejši in boljši kot kadarkoli prej.
 

Kdaj bodo ladijske družbe pričele s ponovnim plutjem?

Nekatere so že pričele, spet druge bodo kaj kmalu. V spodnjem seznamu si lahko ogledate kompletno zbirko, razvrščeno po ladijskih družbah.

undefined Kliknite za ogled seznama

  
princess_we_will_be_back.jpg

 

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.