POIŠČI KRIŽARJENJE

ZADNJA NOVICA

Akcija ladjarja Costa!
(30.03.2021)

Ladjar Costa ponovno razveseljuje z akcijsko ponudbo! Do - 40% popusta, možnost brezplačne odpovedi in paket pijač Brindiamo. Preberite več...

Več Arhiv novic

arhiv Anketa

rezultati
« nazaj

MSC - Smernice in pogoji za varno križarjenje
(04.01.2021)

MSC - Smernice in pogoji za varno križarjenje

Po večmesečnem premoru je ladja MSC Grandiosa sprejela prve potnike 16.08.2020. Izplula je iz pristanišča v Genovi in se odpravila na 8-dnevno križarjenje po zahodnem Sredozemlju. 19.10.2020 se ji je pridružila ladja MSC Magnifica, ki je potnike popeljala na 10-dnevno križarjenje po zahodnem in vzhodnem Sredozemlju. Ostale ladje naj bi se jima pridružile nekoliko kasneje.


KRIŽARJENJE KOT ENA NAJBOLJ VARNIH OBLIK KRIŽARJENJA

Morda se v današnjih časih, ko so ukrepi doma še vedno izjemno zaostreni, zgoraj napisano prebere kot marketinško sporočilo, vendar je to izjava gospoda Vaga (predsednik družbe MSC), ki sloni na preverljivih dejstvih. Družbe za križarjenja so že od nekdaj izjemno inovativne in običajno presegajo visoke standarde hotelskih storitev.
V času, ki od vseh nas zahteva previdnost in tudi dobro mero prilagodljivosti, so ladijske družbe pokazale svojo pripravljenost, znanje in sposobnost prilagoditve produkta novim razmeram, ter tako zagotavljajo zelo varno in obenem sproščeno dopustovanje. Ladja MSC Grandiosa je od sredine avgusta (po ponovnem pričetku plutja) pripeljala že okoli 30.000 potnikov brez kakršnihkoli težav. Odzivi potnikov so odlični, saj so kljub novim ukrepom doživeli zelo bogato križarjenje.

brezskrbna_rezervacija_cartoon_banner_ladjarji_15_dni.png

POMEMBNE INFORMACIJE
(veljavno za vsa križarjenja do 01.11.2021, z možnostjo spremembe)

Ladjarjem je vsekakor vedno na prvem mestu varnost potnikov in posadke. V nadaljevanju so predstavljene smernice, ki jih ladijska družba MSC Cruises v sodelovanju z združenjem ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) in ministrstvom za zdravje republike Italije, uvaja na svojih križarjenjih za zaščito vašega zdravja in varnosti:


POTRDILO O NEGATIVNEM RT-PCR ali HITREM ANTIGENSKEM TESTU

Potniki, ki prihajajo iz držav Schengenskega območja in so na seznamu "visoko rizičnih" držav, ki ga določajo kriteriji ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), morajo imeti s seboj potrdilo o negativnem RT-PCR ali hitrem antigenskem testu na COVID-19 v italijanskem ali angleškem jeziku, ki ni starejše od 48 ur.
Cena hitrega antigenskega testa je od 20,00 EUR na osebo in RT-PCR od 93,00 EUR na osebo (prosimo, bodite pozorni na čakalni čas, saj se je v nekaterih primerih potrebno naročiti vsaj do 3 dni pred prihodom na test).
Potrdilo o negativnem testu je potrebno za vse osebe, starejše od 2 let, ne glede na to ali je oseba cepljena za Covid-19 ali ga je v kratkem prebolela.
 

____________________


OBVEZNO TESTIRANJE PRED VKRCANJEM

Obvezno testiranje na COVID-19 za vse potnike pred vkrcanjem na ladjo in med križarjenjem. Test se opravi v enem delu postopka prijave na križarjenje v terminalu, pred vkrcanjem. Izvaja se hitri test z odvzemom brisa z manj invazivno metodo, rezultati pa so običajno znani v roku 60 minut. V kolikor je rezultat hitrega testa pozitiven, je potrebno opraviti dodatni test. V primeru, da sta oba testa pozitivna, se potniku zavrne vkrcanje na ladjo. Prav tako se bo opravil dodatni test med samim potekom križarjenja. Informacijo na kateri dan križarjenja se bo opravljal dodatni test prejmete na ladji. Za otroke do 6. leta test ni potreben. Povračilo stroškov za križarjenje je možno v primeru izbranega MSC Covid-19 zavarovanja.
 

____________________


IZKRCANJE NA KOPNO

V času postankov je izkrcanje na kopno možno le z organiziranimi izleti ladjarja MSC. Ladjar je v ta namen pripravil aranžmaje, kjer so določeni izleti že vključeni v ceno križarjenja. Seznam vključenih in plačljivih izletov si lahko ogledate v nadaljevanju.

____________________


NADGRADNJA HIGIENSKIH STANDARDOV

Nove metode čiščenja vključujejo elektrostatične razpršilce za uničevanje bakterij in virusov ter uporabo dezinfekcijskih razkužil po standardu, ki se uporablja v bolnišnicah. Prav tako bo povečana pogostost čiščenja na celotni ladji s strani za to usposobljenega osebja s poudarkom na javnih območjih, ki bodo še dodatno globinsko razkužena vsak večer. Kabine se bodo čistile dvakrat dnevno, posebna pozornost pa bo namenjena površinam, s katerimi so gostje v nenehnem stiku. Po koncu križarjenja bodo vse kabine globinsko očiščene in razkužene.

____________________


OKREPLJENE ZDRAVSTVENE STORITVE

Povečano je število visoko kvalificiranega medicinskega osebja, polno opremljeni medicinski center, ločeni izolacijski prostori, izvaja se dnevno preverjanje temperature potnikov in osebja, razkuževanje prtljage pred prenosom na ladjo, itd.

____________________


OBVEZNO ZAVAROVANJE ZA PRIMER COVID-19

Zavarovanje mora kriti stroške odpovedi križarjenja v primeru okužbe z COVID-19, v primeru zavrnitve vkrcanja, stroške zdravljenja COVID-19 v času križarjenja, itd. V kolikor vaše zavarovanje ne krije prej opisanega, je zavarovanje možno skleniti pri ladjarju MSC. Več o zavarovanju in pogojih si lahko ogledate s klikom TUKAJ. Opis zavarovanja je v angleškem jeziku, v kolikor potrebujete pomoč pri razumevanju nas prosimo kontaktirajte.

Cena zavarovanja "MSC Covid-19 Protection Plan":
     - križarjenja po Sredozemlju in severni Evropi = od 25,00 EUR na osebo za celotni čas križarjenja (od 2 let starosti naprej)
     - križarjenja po Karibih = od 29,00 EUR na osebo za celotni čas križarjenja (od 2 let starosti naprej)

____________________

 

POVRATEK V SLOVENIJO

V kolikor bi bilo po križarjenju za vstop v Republiko Slovenijo potrebno predložiti negativni test na COVID-19, ladjar ponuja možnost samoplačniškega testiranja na COVID-19 (RT-PCR ali antigenski test) pred zaključkom križarjenja. Cena RT-PCR testa znaša 80,00 EUR na osebo, cena antigenskega (hitrega) testa pa 25,00 EUR na osebo.
Natančnejše informacije glede prehajanja državnih meja, si lahko preberete s klikom TUKAJ.

____________________


UPOŠTEVANJE DODATNIH UKREPOV

Upoštevanje varne razdalje, uporaba mask v skupnih prostorih in povečano število razkuževalnih postaj. 

 

undefined Ostali ukrepi in smernice ladjarja MSC

 

____________________


Križarjenja z ladijsko družbo MSC Cruises bodo ohranila edinstveno izkušnjo na njihovih ladjah, ob čemer bo le-ta skušala kar se da najbolje poskrbeti za varovanje zdravja in zagotavljanje varnosti gostov ter posadke. Ladijska družba MSC bo organizirala aktivnosti na katerih bodo gostom omogočili odgovorno socialno distanciranje. Gostje bodo lahko še naprej uživali v različnih aktivnostih, vključno z nagrajenimi predstavami, kakor tudi v vrhunski kulinariki, na izletih, med družinskimi aktivnostmi, butičnim nakupovanjem, lepotnimi in fitnes storitvami, zabavnimi dogodki,...


Za vas smo pripravili sezname vključenih in plačljivih izletov na križarjenjih z ladjama MSC Grandiosa in MSC Magnifica, ki jih ponuja ladjar MSC:

 


undefined MSC GRANDIOSA - seznam brezplačnih izletov (Izberete lahko 3 izlete) valletta_malta.jpg 
undefined MSC GRANDIOSA - seznam plačljivih izletov  free_tour_roma_cl_sica_01.jpg

 

*Navedbe v tej novici so prevedene iz dokumenta ladjarja MSC in temeljijo na trenutni pandemski situaciji. Novi ukrepi in smernice ladjarja MSC veljajo za križarjenja do novembra 2021 oziroma do preklica.
Ladjar MSC redno spremlja situacijo povezano z boleznijo COVID-19 in ukrepe temu primerno prilagodi, zato obstaja možnost, da se le-ti od prejema do prihoda na ladjo spremenijo, brez predhodne najave. Potovalna agencija Svet križarjenj ne sprejema odgovornosti za zgoraj napisane smernice in ukrepe. Točna obrazložitev in navodila za upoštevanje posameznih ukrepov so na voljo na ladji pri ladijskem osebju.

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.