POIŠČI KRIŽARJENJE

ZADNJA NOVICA

Brezskrbna rezervacija
(16.01.2021)

Vse obstoječe in nove individualne rezervacije spadajo v program "Brezskrbne rezervacije". Križarjenje lahko brez razloga odpoveste do 48 ur pred odhodom. Več o tem si preberite v novici.

Več Arhiv novic

arhiv Anketa

rezultati
« nazaj

MSC - Smernice in pogoji za varno križarjenje
(04.01.2021)

MSC - Smernice in pogoji za varno križarjenje

Po večmesečnem premoru je ladja MSC Grandiosa sprejela prve potnike 16.08.2020. Izplula je iz pristanišča v Genovi in se odpravila na 8-dnevno križarjenje po zahodnem Sredozemlju. 19.10.2020 se ji je pridružila ladja MSC Magnifica, ki je potnike popeljala na 10-dnevno križarjenje po zahodnem in vzhodnem Sredozemlju. Ostale ladje naj bi se jima pridružile nekoliko kasneje.


KRIŽARJENJE KOT ENA NAJBOLJ VARNIH OBLIK KRIŽARJENJA

Morda se v današnjih časih, ko so ukrepi doma še vedno izjemno zaostreni, zgoraj napisano prebere kot marketinško sporočilo, vendar je to izjava gospoda Vaga (predsednik družbe MSC), ki sloni na preverljivih dejstvih. Družbe za križarjenja so že od nekdaj izjemno inovativne in običajno presegajo visoke standarde hotelskih storitev.
V času, ki od vseh nas zahteva previdnost in tudi dobro mero prilagodljivosti, so ladijske družbe pokazale svojo pripravljenost, znanje in sposobnost prilagoditve produkta novim razmeram, ter tako zagotavljajo zelo varno in obenem sproščeno dopustovanje. Ladja MSC Grandiosa je od sredine avgusta (po ponovnem pričetku plutja) pripeljala že okoli 30.000 potnikov brez kakršnihkoli težav. Odzivi potnikov so odlični, saj so kljub novim ukrepom doživeli zelo bogato križarjenje.

brezskrbna_rezervacija_cartoon_banner_ladjarji_15_dni.png
POMEMBNE INFORMACIJE
(veljavno za vsa križarjenja do 01.04.2021, z možnostjo podaljšanja nekaterih ukrepov)

Ladjarjem je vsekakor vedno na prvem mestu varnost potnikov in posadke. V nadaljevanju so predstavljene smernice, ki jih ladijska družba MSC Cruises v sodelovanju z združenjem ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) in ministrstvom za zdravje republike Italije, uvaja na svojih križarjenjih za zaščito vašega zdravja in varnosti:


POTRDILO O NEGATIVNEM RT-PCR TESTU

Potniki, ki prihajajo iz držav Schengenskega območja in so na seznamu "visoko rizičnih" držav, ki ga določajo kriteriji ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), morajo imeti s seboj potrdilo o negativnem RT-PCR testu na COVID-19 v italijanskem ali angleškem jeziku, ki ni starejše od 72 ur.
Test je možno opraviti v vseh večjih mestih v Sloveniji na katerega se je potrebno naročiti vsaj 3 dni pred želenim terminom (za opravljanje testa na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani se je potrebno naročiti prek telefonske številke 01/522 20 45). Cena testiranja se giblje okoli 100,00 EUR na osebo (trenutno 93,00 EUR na osebo), rezultati pa so znani okvirno v roku 24 ur ter jih lahko prevzamete osebno ali vam jih posredujejo po elektronski pošti. Rezultate dobite tudi v angleškem jeziku, tako da ni potreben prevod.
Ponovno testiranje ali samoizolacija pri povratku po trenutnih podatkih, nista potrebna!
 

____________________


OBVEZNO TESTIRANJE PRED VKRCANJEM

Obvezno testiranje na COVID-19 za vse potnike pred vkrcanjem na ladjo in med križarjenjem. Test se opravi v enem delu postopka prijave na križarjenje v terminalu, pred vkrcanjem. Izvaja se hitri test z odvzemom brisa z manj invazivno metodo, rezultati pa so običajno znani v roku 60 minut. V kolikor je rezultat hitrega testa pozitiven, je potrebno opraviti dodatni test. V primeru, da sta oba testa pozitivna, se potniku zavrne vkrcanje na ladjo. Prav tako se bo opravil dodatni test med samim potekom križarjenja. Informacijo na kateri dan križarjenja se bo opravljal dodatni test prejmete na ladji. Za otroke do 6. leta test ni potreben. Povračilo stroškov za križarjenje je možno v primeru izbranega MSC Covid-19 zavarovanja.
 

____________________


IZKRCANJE NA KOPNO

V času postankov je izkrcanje na kopno možno le z organiziranimi izleti ladjarja MSC. Ladjar je v ta namen pripravil aranžmaje, kjer so določeni izleti že vključeni v ceno križarjenja. Seznam vključenih in plačljivih izletov si lahko ogledate v nadaljevanju.

____________________


NADGRADNJA HIGIENSKIH STANDARDOV

Nove metode čiščenja vključujejo elektrostatične razpršilce za uničevanje bakterij in virusov ter uporabo dezinfekcijskih razkužil po standardu, ki se uporablja v bolnišnicah. Prav tako bo povečana pogostost čiščenja na celotni ladji s strani za to usposobljenega osebja s poudarkom na javnih območjih, ki bodo še dodatno globinsko razkužena vsak večer. Kabine se bodo čistile dvakrat dnevno, posebna pozornost pa bo namenjena površinam, s katerimi so gostje v nenehnem stiku. Po koncu križarjenja bodo vse kabine globinsko očiščene in razkužene.

____________________


OKREPLJENE ZDRAVSTVENE STORITVE

Povečano je število visoko kvalificiranega medicinskega osebja, polno opremljeni medicinski center, ločeni izolacijski prostori, izvaja se dnevno preverjanje temperature potnikov in osebja, razkuževanje prtljage pred prenosom na ladjo, itd.

____________________


OBVEZNO ZAVAROVANJE ZA PRIMER COVID-19

Zavarovanje mora kriti stroške odpovedi križarjenja v primeru okužbe z COVID-19, v primeru zavrnitve vkrcanja, stroške zdravljenja COVID-19 v času križarjenja, itd. V kolikor vaše zavarovanje ne krije prej opisanega, je zavarovanje možno skleniti pri ladjarju MSC. Več o zavarovanju in pogojih si lahko ogledate s klikom TUKAJ. Opis zavarovanja je v angleškem jeziku, v kolikor potrebujete pomoč pri razumevanju nas prosimo kontaktirajte.

Cena zavarovanja "MSC Covid Protection Plan":
     - križarjenja do 8 dni = 25,00 EUR na osebo za celotni čas križarjenja (od 2 let starosti naprej)
     - križarjenja daljša od 8 dni = 29,00 EUR na osebo za celotni čas križarjenja (od 2 let starosti naprej)

____________________


UPOŠTEVANJE DODATNIH UKREPOV

Upoštevanje varne razdalje, uporaba mask v skupnih prostorih in povečano število razkuževalnih postaj. 

 

undefined Ostali ukrepi in smernice ladjarja MSC

 

____________________


Križarjenja z ladijsko družbo MSC Cruises bodo ohranila edinstveno izkušnjo na njihovih ladjah, ob čemer bo le-ta skušala kar se da najbolje poskrbeti za varovanje zdravja in zagotavljanje varnosti gostov ter posadke. Ladijska družba MSC bo organizirala aktivnosti na katerih bodo gostom omogočili odgovorno socialno distanciranje. Gostje bodo lahko še naprej uživali v različnih aktivnostih, vključno z nagrajenimi predstavami, kakor tudi v vrhunski kulinariki, na izletih, med družinskimi aktivnostmi, butičnim nakupovanjem, lepotnimi in fitnes storitvami, zabavnimi dogodki,...


Za vas smo pripravili sezname vključenih in plačljivih izletov na križarjenjih z ladjama MSC Grandiosa in MSC Magnifica, ki jih ponuja ladjar MSC:

 


undefined MSC GRANDIOSA - seznam brezplačnih izletov (Izberete lahko 3 izlete) valletta_malta.jpg 
undefined MSC GRANDIOSA - seznam plačljivih izletov  free_tour_roma_cl_sica_01.jpg

undefined MSC MAGNIFICA - seznam brezplačnih izletov (Izberete lahko 3 izlete)  bari.jpg
undefined MSC MAGNIFICA - seznam plačljivih izletov  atene.jpg

*Navedbe v tej novici so prevedene iz dokumenta ladjarja MSC in temeljijo na trenutni pandemski situaciji. Novi ukrepi in smernice ladjarja MSC veljajo za križarjenja do marca 2021 oziroma do preklica.
Ladjar MSC redno spremlja situacijo povezano z boleznijo COVID-19 in ukrepe temu primerno prilagodi, zato obstaja možnost, da se le-ti od prejema do prihoda na ladjo spremenijo, brez predhodne najave. Potovalna agencija Svet križarjenj ne sprejema odgovornosti za zgoraj napisane smernice in ukrepe. Točna obrazložitev in navodila za upoštevanje posameznih ukrepov so na voljo na ladji pri ladijskem osebju.

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.