POIŠČI KRIŽARJENJE

ZADNJA NOVICA

Akcija ladjarja Costa!
(30.03.2021)

Ladjar Costa ponovno razveseljuje z akcijsko ponudbo! Do - 40% popusta, možnost brezplačne odpovedi in paket pijač Brindiamo. Preberite več...

Več Arhiv novic

arhiv Anketa

rezultati
« nazaj

Costa - Smernice in pogoji za varno križarjenje
(19.03.2021)

Costa - Smernice in pogoji za varno križarjenje

V soboto, 01.05.2021 bo ladjar Costa Cruises ponovno pričel z izvajanjem križarjenj. Ladja Costa Smeralda se bo odpravila na 8-dnevno križarjenje po zahodnem Sredozemlju. Ostale ladje naj bi se ji pridružile kmalu.


Ladjarjem je vsekakor na prvem mestu varnost potnikov in posadke. V nadaljevanju so predstavljene smernice, ki jih ladijska družba Costa v sodelovanju z mednarodnim združenjem CLIA (Cruise Lines International Association), ekipo neodvisnih znanstvenikov in strokovnjakov s področja zdravstva in varnosti ter ministrstvom za zdravje republike Italije, uvaja na svojih križarjenjih za zaščito vašega zdravja in varnosti:


- Potniki, ki prihajajo iz držav Schengenskega območja in so na seznamu "visoko rizičnih" držav, ki ga določajo kriteriji ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), morajo imeti s seboj potrdilo o negativnem RT-PCR testu na COVID-19 v italijanskem ali angleškem jeziku, ki ni starejše od 72 ur.
Test je trenutno potreben tudi za državljane Republike Slovenije in ga 
je možno opraviti v vseh večjih mestih v Sloveniji na katerega se je potrebno naročiti vsaj 3 dni pred želenim terminom (za opravljanje testa na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani se je potrebno naročiti prek telefonske številke 01/522 20 45). Cena testiranja se giblje okoli 100,00 EUR na osebo (trenutno 93,00 EUR na osebo), rezultati pa so znani okvirno v roku 24 ur ter jih lahko prevzamete osebno ali vam jih posredujejo po elektronski pošti. Rezultate dobite tudi v angleškem jeziku, tako da ni potreben prevod.


- Obvezno testiranje na COVID-19 za vse potnike pred vkrcanjem na ladjo. Test se opravi v prvem delu postopka prijave na križarjenje v terminalu, pred vkrcanjem. Izvaja se hitri test z odvzemom brisa z manj invazivno metodo, rezultati pa so običajno znani v roku 60 minut. V kolikor je rezultat hitrega testa pozitiven, je potrebno opraviti dodatni test. V primeru, da sta oba testa pozitivna, se potniku zavrne vkrcanje na ladjo.


- Obvezna spletna prijava (online check-in). Spletno prijavo se opravi na portalu "My Costa". Okno za prijavo se odpre 72 ur pred začetkom križarjenja. Ob potrjeni prijavi si je potrebno natisniti potovalne dokumente in oznake za prtljago. Prav tako vam bo dodeljena ura vkrcanja. S tem ukrepom se želi ladjar izognini nepotrebni gneči na terminalu in s tem možnost zagotovljanja socialne distance ter tekočega procesa vkrcanja.


- V času postankov je izkrcanje na kopno možno le z organiziranimi izleti ladjarja Costa. Ladjar je v ta namen pripravil pakete izletov po posebej ugodnih cenah. Za ceno 99,00 EUR si lahko iz široke ponudbe izberete 5 poldnevnih izletov. Seznam razpoložljivih izletov si lahko ogledate spodaj.


- Izboljšani higienski standardi za razkuževanje in čiščenje. Nove metode čiščenja vključujejo elektrostatične razpršilce za uničevanje bakterij in virusov ter uporabo dezinfekcijskih razkužil po standardu, ki se uporablja v bolnišnicah. Prav tako bo povečana pogostost čiščenja na celotni ladji s strani za to usposobljenega osebja s poudarkom na javnih območjih, ki bodo še dodatno globinsko razkužena vsak večer. Kabine se bodo čistile dvakrat dnevno, posebna pozornost pa bo namenjena površinam, s katerimi so gostje v nenehnem stiku. Po koncu križarjenja bodo vse kabine globinsko očiščene in razkužene.


- Okrepljene zdravstvene storitve z visoko kvalificiranim osebjem. Povečano je število medicinskega osebja, polno opremljeni medicinski center, ločeni izolacijski prostori, izvaja se dnevno preverjanje temperature potnikov in osebja, razkuževanje prtljage pred prenosom na ladjo, itd.


- Upoštevanje varne razdalje, uporaba mask v skupnih prostorih, povečano število razkuževalnih postaj in zmanjšano število potnikov. 

 

undefined Ostali ukrepi in smernice ladjarja Costa


Križarjenja z ladijsko družbo Costa bodo ohranila edinstveno izkušnjo na njihovih ladjah, ob čemer bo le-ta skušala kar se da najbolje poskrbeti za varovanje zdravja in zagotavljanje varnosti gostov ter posadke. Ladijska družba Costa bo organizirala aktivnosti na katerih bodo gostom omogočili odgovorno socialno distanciranje. Gostje bodo lahko še naprej uživali v različnih aktivnostih, vključno z nagrajenimi predstavami, kakor tudi v vrhunski kulinariki, na izletih, med družinskimi aktivnostmi, butičnim nakupovanjem, lepotnimi in fitnes storitvami, zabavnimi dogodki,...

 

Razpoložljivi izleti

Priporočamo aktivacijo Passepartour paketa izletov, ki v ceni 99,00 EUR na osebo vključuje 5 izletov po lastni izbiri. Podroben seznam in opis Passepartour izletov je na voljo na spletni strani MyCosta oz. v istoimenski aplikaciji, v seznamu pa je označen z logotipom passepartour.png.

 


undefined Seznam razpoložljivih izletov passepartour_f_im_jpg.jpg 

 brezskrbna_rezervacija_cartoon_banner_ladjarji_15_dni.png

*Navedbe v tej novici so prevedene iz dokumenta ladjarja Costa in temeljijo na trenutni pandemski situaciji. Novi ukrepi in smernice ladjarja Costa veljajo do preklica.
Ladjar Costa redno spremlja situacijo povezano z boleznijo COVID-19 in ukrepe temu primerno prilagodi, zato obstaja možnost, da se le-ti od prejema do prihoda na ladjo spremenijo, brez predhodne najave. Potovalna agencija Svet križarjenj ne sprejema odgovornosti za zgoraj napisane smernice in ukrepe. Točna obrazložitev in navodila za upoštevanje posameznih ukrepov so na voljo na ladji pri ladijskem osebju.

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.