POIŠČI KRIŽARJENJE

ZADNJA NOVICA

Akcija ladjarja Costa: do 50% popusta
(01.10.2021)

Ladjar Costa ponovno razveseljuje z akcijsko ponudbo! Do - 50% popusta, možnost brezplačne odpovedi in paket pijač Brindiamo. Preberite več...

Več Arhiv novic

arhiv Anketa

rezultati
« nazaj

Costa - Smernice in pogoji za varno križarjenje
(23.06.2021)

Costa - Smernice in pogoji za varno križarjenje

V soboto, 01.05.2021 je ladjar Costa Cruises ponovno pričel z izvajanjem križarjenj. Ladja Costa Smeralda se je odpravila na 8-dnevno križarjenje po zahodnem Sredozemlju. Pridružile so se ji ladje Costa Luminosa iz Trsta, Costa Deliziosa iz Benetk in popolnoma nova ladja Costa Firenze iz Savone.


KRIŽARJENJE KOT ENA NAJBOLJ VARNIH OBLIK KRIŽARJENJA

Morda se v današnjih časih, ko so ukrepi doma še vedno zaostreni, zgoraj napisano prebere kot marketinško sporočilo, vendar je to izjava gospoda Vaga, ki sloni na preverljivih dejstvih. Družbe za križarjenja so že od nekdaj izjemno inovativne in običajno presegajo visoke standarde hotelskih storitev.
V času, ki od vseh nas zahteva previdnost in tudi dobro mero prilagodljivosti, so ladijske družbe pokazale svojo pripravljenost, znanje in sposobnost prilagoditve produkta novim razmeram, ter tako zagotavljajo zelo varno in obenem sproščeno dopustovanje. Po podatkih CLIA je bilo od avgusta lani do junija 2021 pripeljanih več kot pol milijona potnikov, brez kakršnihkoli težav. Odzivi potnikov so odlični, saj so kljub novim ukrepom doživeli zelo bogato križarjenje.

POMEMBNE INFORMACIJE
(veljavno za vsa križarjenja do 01.11.2021, z možnostjo spremembe)


Ladjarjem je vsekakor na prvem mestu varnost potnikov in posadke. V nadaljevanju so predstavljene smernice, ki jih ladijska družba Costa v sodelovanju z mednarodnim združenjem CLIA (Cruise Lines International Association), ekipo neodvisnih znanstvenikov in strokovnjakov s področja zdravstva in varnosti ter ministrstvom za zdravje republike Italije, uvaja na svojih križarjenjih za zaščito vašega zdravja in varnosti:


PREHOD MEJE Z ITALIJO IN PRIHOD V PRISTANIŠČE

Potniki iz držav EU, schengenskega območja, Izraela, Kanade, Japonske in ZDA lahko vstopijo v Italijo brez karantenske obveznosti pod naslednjimi pogoji:

1. Izpolnjena digitalna registracija – dPLF (Digital Passenger Locator Form) https://app.euplf.eu/#/

2. Eno od t.im. "Zelenih potrdil" COVID-19, ki ga izda pristojni zdravstveni organ in potrjuje:

a) negativni test na Covid-19 (hitri-antigenski ali molekularni PCR test), ki ni starejši od 48 ur od trenutka odvzema vzorca (za potnike starejše od 6 let), ali

b) zaključeno cepljenje proti COVID-19, opravljeno vsaj 14 dni pred vstopom v Italijo, ali

c) prebolelost okužbe s COVID-19 od katere ni minilo več kot 6 mesecev.

Zeleno potrdilo Covid-19 mora biti izdano v italijanskem, angleškem, francoskem ali španskem jeziku in je lahko v digitalni ali tiskani obliki.

Podatki so pridobljeni s strani http://www.rome.embassy.si/index.php?id=5940, kjer so na voljo tudi dodatne informacije.

Cena hitrega antigenskega testa je od 10,00 EUR na osebo in RT-PCR od 65,00 EUR na osebo (prosimo, bodite pozorni na čakalni čas, saj se je v nekaterih primerih potrebno naročiti vsaj do 3 dni pred prihodom na test).

Za pričetek postopka vkrcanja, je potrebno predložiti eno od zgoraj napisanih dokazil a), b) ali c).


____________________


OBVEZNO TESTIRANJE PRED VKRCANJEM

Obvezno testiranje na COVID-19 za vse potnike pred vkrcanjem na ladjo in med križarjenjem. Test se opravi v enem delu postopka prijave na križarjenje v terminalu, pred vkrcanjem. Izvaja se hitri test z odvzemom brisa z manj invazivno metodo, rezultati pa so običajno znani v roku 60 minut. V kolikor je rezultat hitrega testa pozitiven, je potrebno opraviti dodatni test. V primeru, da sta oba testa pozitivna, se potniku zavrne vkrcanje na ladjo. Prav tako se bo opravil dodatni test med samim potekom križarjenja. Informacijo na kateri dan križarjenja se bo opravljal dodatni test prejmete na ladji. Za otroke do 2. leta test ni potreben.
 

____________________


IZKRCANJE NA KOPNO

V času postankov je izkrcanje na kopno trenutno možno le z organiziranimi izleti ladjarja Costa Cruises. Ladjar je v ta namen pripravil ugodnejše pakete izletov. Oglejte si Passepartour pakete izletov.

Glede na trenutne zahteve italijanske vlade, je za vstop v posamezne turistične točke (muzeji, različni kulturni kraji,...), bare/restavracije v zaprtem prostoru, potrebno imeti zeleno potrdilo. Iz tega razloga se je možno nekaterim ladjarjevim izletom pridružiti le z veljavnim zelenim potrdilom. V primeru, ko potnik ni cepljen ali ni prebolevnik in bi za pridobitev potrdila potreboval negativni test na Covid-19, je le-tega možno opraviti na ladji brezplačno.

____________________


NADGRADNJA HIGIENSKIH STANDARDOV

Nove metode čiščenja vključujejo elektrostatične razpršilce za uničevanje bakterij in virusov ter uporabo dezinfekcijskih razkužil po standardu, ki se uporablja v bolnišnicah. Prav tako je povečana pogostost čiščenja na celotni ladji s strani za to usposobljenega osebja s poudarkom na javnih območjih, ki so še dodatno globinsko razkužena vsak večer. Kabine so očiščene dvakrat dnevno, posebna pozornost pa je namenjena površinam, s katerimi so gostje v nenehnem stiku. Po koncu križarjenja so vse kabine globinsko očiščene in razkužene.

____________________


OKREPLJENE ZDRAVSTVENE STORITVE

Povečano je število visoko kvalificiranega medicinskega osebja, polno opremljeni medicinski center, ločeni izolacijski prostori, izvaja se dnevno preverjanje temperature potnikov in osebja, razkuževanje prtljage pred prenosom na ladjo, itd. Večina osebja je že cepljena s cepivom proti Covid-19.

____________________


OBVEZNO ZAVAROVANJE ZA PRIMER COVID-19

Zavarovanje mora kriti stroške odpovedi križarjenja v primeru okužbe z COVID-19, v primeru zavrnitve vkrcanja, stroške zdravljenja COVID-19 v času križarjenja, itd. V kolikor vaše zavarovanje ne krije prej opisanega, je zavarovanje možno skleniti pri ladjarju Costa. Več o zavarovanju in pogojih si lahko ogledate s klikom TUKAJ. Opis zavarovanja je v angleškem jeziku, v kolikor potrebujete pomoč pri razumevanju nas prosimo kontaktirajte.

Cena zavarovanja "Costa Relax":
     - križarjenja po Sredozemlju in severni Evropi =  33,00 EUR na osebo za celotni čas križarjenja (od 2 let starosti naprej)

____________________

  

POVRATEK V SLOVENIJO

V kolikor bi bilo po križarjenju za vstop v Republiko Slovenijo potrebno predložiti negativni test na COVID-19, ladjar ponuja možnost samoplačniškega testiranja na COVID-19 (RT-PCR ali antigenski test) pred zaključkom križarjenja. Cena RT-PCR testa znaša 80,00 EUR na osebo, cena antigenskega (hitrega) testa pa 25,00 EUR na osebo.
Natančnejše informacije glede prehajanja državnih meja, si lahko preberete s klikom TUKAJ.

____________________


UPOŠTEVANJE DODATNIH UKREPOV

Upoštevanje varne razdalje, uporaba mask v skupnih prostorih in povečano število razkuževalnih postaj. 

 

Priporočamo, da si preberete detajlni opis ukrepov, smernic in primerov za varno križarjenje z ladjarjem Costa. Na voljo le v angleškem jeziku. Za pomoč pri razumevanju smo vam na voljo.

 

costa_safety_protocols_gumb.png

 

Križarjenja z ladijsko družbo Costa bodo ohranila edinstveno izkušnjo na njihovih ladjah, ob čemer bo le-ta skušala kar se da najbolje poskrbeti za varovanje zdravja in zagotavljanje varnosti gostov ter posadke. Ladijska družba Costa bo organizirala aktivnosti na katerih bodo gostom omogočili odgovorno socialno distanciranje. Gostje bodo lahko še naprej uživali v različnih aktivnostih, vključno z nagrajenimi predstavami, kakor tudi v vrhunski kulinariki, na izletih, med družinskimi aktivnostmi, butičnim nakupovanjem, lepotnimi in fitnes storitvami, zabavnimi dogodki,...

 

Razpoložljivi izleti

Priporočamo aktivacijo Passepartour paketa izletov, ki v ceni cca. 159,00 EUR na osebo vključuje 5 izletov po lastni izbiri. Podroben seznam in opis Passepartour izletov je na voljo na spletni strani MyCosta oz. v istoimenski aplikaciji, v seznamu pa je označen z logotipom passepartour.png.

 brezskrbna_rezervacija_cartoon_banner_ladjarji_15_dni.png

*Navedbe v tej novici so prevedene iz dokumenta ladjarja Costa in temeljijo na trenutni pandemski situaciji. Novi ukrepi in smernice ladjarja Costa veljajo do preklica.
Ladjar Costa redno spremlja situacijo povezano z boleznijo COVID-19 in ukrepe temu primerno prilagodi, zato obstaja možnost, da se le-ti od prejema do prihoda na ladjo spremenijo, brez predhodne najave. Potovalna agencija Svet križarjenj ne sprejema odgovornosti za zgoraj napisane smernice in ukrepe. Točna obrazložitev in navodila za upoštevanje posameznih ukrepov so na voljo na ladji pri ladijskem osebju.

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.